zaterdag 14 mei 2011

Hosanna

We verlieten jullie de vorige keer op de parkeerplaats Sleepy Hollow aan de Pacific Highway, vlakbij Pottsville. Vrijdagmorgen hebben we daar op ons gemak ontbeten.


Daarna zijn we teruggereden naar de kust (die hier de Summerland Coast heet) en hebben we de camper bij een van de strandingangen gezet. En jawel, opnieuw strand en zee voor ons alleen.


In de loop van de middag zijn we naar Strokers Siding gereden, zo’n dertig kilometer het binnenland in. Een tip van Christian en Mattanja Huising bracht ons naar Hosanna: een christelijk centrum waar ouderen en jongeren vakantie kunnen houden in cabins en op de camping (zowel individueel als in groepsverband) en waar de leiding probeert in daad en woord het christelijk geloof te laten uitkomen. ‘Jezus volgen’, zei Gert-Jan Bouwman uit De Bilt die sinds begin 2011 op Hosanna woont, ‘en het verder aan Hem overlaten wat dat uitwerkt in het leven van de mensen met wie we hier in aanraking komen’. Ook hier stonden we in ons uppie.


Zaterdagmorgen hebben we Hosanna achter ons gelaten en reden we door het mooie dal van de Tweed River terug naar de kust. 


Bij Burleigh Heads (of eigenlijk al iets eerder) begint de Gold Coast: de Costa del Sol van de Australische Oostkust, vol met betonnen kolossen. 


Wij hadden het daar snel bekeken en landden in de loop van de middag op een camping in Ashgrove, voorstad van Brisbane. De camping vormt een goed uitgangspunt vormt om deze derde stad van Australië te verkennen. 

Het weer: elke dag stralend zonnig, overdag zo'n 18 graden, 's avonds te koud om buiten te zitten.

4 opmerkingen:

  1. He Ad en Ineke,
    Leuk dat jullie bij Hosanna zijn geweest!Nog in de sauna geweest? Eigenaresse nog gespoken?
    Leuk dat jullie nu in Ashgrove zitten, dat ik ook vlakbij waar wij gewoond hebben het eerste half jaar.Zijn jullie nog van plan om naar Christ Community church te gaan en met Warren en Jan Myers af te spreken?
    Ben heel benieuwd! We hadden jullie daar wel persoonlijk rond willen leiden :-D.
    Groetjes, Christian en Mattanja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ad en Ineke,
    Geweldig leuk over jullie belevenissen te lezen! Minder leuk dat Ad “zijn mond moest houden” maar dat gaat gelukkig weer voorbij.
    Jullie zijn nu waar wij in 2006 begonnen – Brisbane naar Cairns. Als jullie van zee en zeilen houden mag je de Whitsundays niet overslaan. Wij maakten vanuit Airlie Beach een 3 daagse zeiltocht op Enid – zie http://www.sailingwhitsundays.com/enid.htm - en er zijn nog veel meer mogelijkheden.
    Nog een fantastisch vervolg gewenst, groeten,
    Sytze en Jelly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Christian en Mattanja,

    Nee, een bezoek aan Warren Jan paste niet goed in onze planning. Bovendien kan ik door de zweren in mijn mond niet echt duidelijk praten. Vandaar> Maar we genieten ...

    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Begrijpelijk. Vervelend van die zweren zeg. Goed om te horen dat jullie geniten. Nu richting Whitsundays?

    Cheers,
    Christian en Mattanja

    BeantwoordenVerwijderen