vrijdag 13 mei 2011

Bidden met open ogen...

We verlieten jullie maandag met onze aankomst op de camping in Pacific Palms. Daar stonden we helemaal in ons eentje én in de stromende regen.


Het hoosde van maandagmiddag tot dinsdagmorgen. En toen we dinsdags na ons vertrek van de camping een eind verderop tankten, zei de benzinemevrouw dat het volgens de weersverwachting drie dagen lang zou blijven regenen, ook in het Noorden, onze richting dus. Blij vooruitzicht… Maar het bleek erg mee te vallen. Een uur later werd het droog, weer een uur later begon de zon te schijnen en sindsdien is het stralend weer.

We zijn dinsdag naar Crescent Head gereden (dichtstbijzijnde grote plaats: Kempsey), woensdag naar Yamba en donderdag naar Hastings Point (ten zuiden van Tweed Head), allemaal aan de Summerland Coast. Voortdurend mooie baaien, stranden en rotsen, zowel bij een koffiestop onderweg als bij de campings die we aandeden. Soms parkeerden we halverwege de dag de camper bij een prachtig uitzichtpunt aan de kust om pas tegen zonsondergang een camping op te zoeken.











Het is nu donderdagavond 21 uur. We hebben een groot deel van de dag bij Hastings Point genoten van de oceaan en zijn om 17.30 uur naar parkeerplaats Sleepy Hollow aan de Pacific Highway gereden waar we nu (gratis) voor de nacht staan, samen met een paar andere camperaars.

Het weer de afgelopen dagen: maandag op dinsdag: regen. Vanaf dinsdag 12 uur: zonnig, 16 tot 20 graden.


En verder

…. moesten we vanmorgen bij het ontbijt bidden met open ogen om te voorkomen dat de vogels er met ons brood vandoor gingen.


… moest ik een dag of terug bij een alcoholcontrole een blaastest doen. De agent kwam met een soort blaasapparaat naar me toe en zei: Count one two three four five. Ik keek kennelijk heel onnozel (ik zocht het blaaspijpje), dus hij zei nog een keer: Count one two three four five. Kennelijk keek ik of ik niet tot tien kon tellen en hij zei: Can’t you listen. Just do it. Toen viel ket kwartje. Ik telde met zijn apparaat in de buurt van mijn mond: One two three four five, en toen was het goed.
… passeerden we gisteren de grote bananenplantage bij Coffs Harbor met de Big Banana. Overigens zijn de bananen hier peperduur (twee stuks voor ruim zes dollar)doordat de orkaan in Queensland in januari j.l. een groot deel van de bananenoogst heeft verwoest.


… staat de kilometerteller inmiddels op ruim 3300 km.
… is mijn griep totaal verdwenen, maar is mijn mond nog erg pijnlijk. Het eten is dus vooral vloeibaar, geraspt, geprakt, zacht gekookt e.d. Ineke verzint van alles om me toch lekkere, vitaminerijke voedsel binnen te laten krijgen zonder dat het me al te veel pijn kost.
… was Annerieke zondag j.l. te gast in de Moederdaguitzending van Nederland Zingt met haar verhaal over adoptie en moederschap. Van harte aanbevolen! Zie Uitzending gemist, de EO-website of Annerieke’s eigen website. http://www.debergjes.blogspot.com
… leven we nog steeds intens mee met de kleine Rachel van Ginkel die door een virusinfectie grote problemen met haar hart en longen heeft en na vier hartstilstanden en reanimaties aan de hart-longmachine ligt en erg zwak is. Voor haar ouders Erik en Mirjam is het loodzwaar. Bid voor hen en voor Rachel. Voor meer informatie zie http://www.ngkvoorthuizenbarneveld.nl

1 opmerking:

  1. lieve fam,
    zielig dat jullie beide nog niet helemaal fit zijn, maar gelukkig kunnen julie nog volop genieten.Veel dingen zijn voor ons herkenbaar.
    Toen wij samen met Pa daar zijn geweest,nu beleef je dat weer opnieuw.
    Het was de laatste dagen moeilijk om te reageren
    de side lag er uit.
    De komende tijd zullen wij jullie ook niet meer kunnen volgen, wij gaan met vakantie overmorgen.
    een paar dagen in Ned. Dan het weekeinde naar Wim en Sonja, zien we naar uit.
    Dan op naar Frankrijk/Spanje we zien wel waar wij terecht komen, als we maar genieten.
    Wij hopen dat jullie dat de komende tijd ook doen
    Horen het t.z.t. wel.
    Liefs van Anne en Anke

    BeantwoordenVerwijderen