dinsdag 17 mei 2011

Brisbane en verder

De kerk was zondagmorgen vlakbij: op loopafstand. En dat is voor ons heel bijzonder. We werden naar de Anglicaanse kerk getrokken door deze twee uithangborden.


Maar de dienst was weinig persoonlijk: bijna uitsluitende vaststaande zinnen die werden voorgelezen (inclusief de gebeden). Zelfs de doop van Laura Olivia kregen nauwelijks een persoonlijke toespitsing. En als je kijkt naar het compleet ontbreken van de leeftijdsgroep van tien tot vijftig jaar in deze gemeente, dan vraag je je af hoe het met dit gedoopte meisje zal gaan, als ze groter wordt. Maar we zongen bekende liederen: Kroon Hem met gouden kroon. En: Lof zij de Heer, de Almachtige Koning der ere. En het kruis van Christus stond centraal, ook bij de doop: Je sterft met Christus en je staat met Hem op!

De rest van de zondag hebben we ontspannen door Brisbane gewandeld. Veel nieuwe gebouwen, soms een enkel oud gebouw, soms wonderlijk naast elkaar. 


En verder: prachtige parken en botanische tuinen langs de Brisbane River. Omdat het hier herfst is, bloeide er maar weinig. Maar wat er bloeide, was prachtig. En de bomen en struiken maakten duidelijk dat we intussen in subtropisch gebied zijn.


Maandag verkasten we weer: vanuit Brisbane trokken we naar het noorden, dit keer niet langs de kust, maar enkele tientallen kilometers het binnenland in: via Maleny en Mapleton met hier en daar een mooi uitzicht op de (oud vulkanische) Glass House Mountains.

Aan het eind van de middag bezochten we nog het strand van Coollum Beach alvorens neer te strijken op de camping in Noosa.


En verder

… was het voor mij nog lastig eten met een mond vol zweren: deze Thaise rijstsoep gaat prima, tot ik alleen nog maar rijst in de kom over heb. Ja, en hoe krijg je dat dan weg?


… had ook het strand in Coollum Beach plenty elektrische kookplaten en benutten we die om garnalen te bakken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten